Natisni

1sspg (10)Danes je potekala Skupščina Združenja slovenskih poklicnih gasilcev v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah.


Skupščine so se udeležili tudi Minister za obrambo g.Karl Erjavec, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, župan občine Domžale Toni Dragar in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek.


Poklicni gasilci predstavljajo močno strokovno jedro slovenskega gasilstva. Delujejo v 13 večjih mestih, na letališčih in v večjih industrijskih obratih. Veliko poudarka dajejo stalnemu strokovnemu usposabljanju in izobraževanju, hkrati pa svoja znanja zelo uspešno delijo s prostovoljnimi gasilci. Tudi zaradi prenosa njihovega znanja na slovenske prostovoljne gasilce, ki v širšem mednarodnem prostoru izstopajo zaradi svoje množičnosti in pripadnosti gasilstvu. Sistem gasilstva v Sloveniji deluje skladno in z visokimi strokovnimi standardi ob vseh vrstah gasilskih intervencij.


Minister za obrambo Karl Erjavec je povedal, da bo enotna krovna organizacija poklicnih gasilcev dala nov zagon razvoju poklicnega gasilstva in s tem tudi prostovoljnega gasilstva na slovenskem in dodal: »Vi, skupaj s prostovoljnimi gasilci predstavljate steber zaščite in reševanja. Poslanstvo, ki ga opravljate je tako pomembno, da bomo tudi mi na ministrski strani in na strani Uprave RS za zaščito in reševanje poskrbeli, da vam omogočimo čim boljše pogoje za delo.« Ob zaključku se je minister za obrambo Karl Erjavec vsem gasilcem zahvalil za vse delo, ki ga opravljajo ob naravnih in drugih nesrečah, ki so največje grožnje naši varnosti.


Na Skupščini se je izvolilo novo vodstvo ZSPG , zahvalili smo se staremu UO ZSPG ter njenim organom.
Novi predsednik UO ZSPG je postal Miran Korošak, predsednik Strokovnega Odbora je postal Boris Žnidarko. Člani UO ZSPG so postali direktorji Javnih zavodov in člana industrijskih poklicnih gasilskih enot, ter predstavnik PGD z poklicnim jedrom. Člani Strokovnega sveta so postali poveljniki Javnih zavodov in člana industrijskih poklicnih gasilskih enot, ter predstavnik PGD z poklicnim jedrom. Podelili pa smo 92 priznanj in odlikovanj najzaslužnejšim članom .


Hvala Center za zaščito in reševanje Domžale za pomoč pri izvedbi Skupščine ZSPG.  

 

FOTOGALERIJA