Dobrodošli na spletni strani Združenja slovenskih poklicnih gasilcev!

 

 

 

Welcome to the official website of Slovenian professional firefighter association!

 

AKTUALNO - EPIDEMIJA COVID - 19

Kratke novice

IMG 20190702 001613
V okviru programa sodelovanja na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami med Slovenijo in ZDA (Nacionalno gardo Kolorada) je potekal med 9. do 21. junijem 2019 študijski obisk slovenske delegacije v Koloradu. Šest članska delegacija je bila sestavljena iz predstavnikov Združenja slovenskih poklicnih gasilcev, Uprave RS za zaščito in reševanje, Gasilske zveze Slovenije in Mestne občine Ljubljana OZRCO. 
 
Namen obiska je bila poglobitev poznavanja sistema varstva pred nesrečami v ZDA, zlasti sistema vodenja in poveljevanja (Incident Commend Sistem /National Incident Management  Sistem). 
Študijski obisk je bil razdeljen na 6 dni usposabljanja oziroma na tri sklope. Pri sklop je bila ponovitev že predhodno opravljenih tečajev ICS 100 in ICS 200. Nato še je potekal drugi in tretji sklop, kjer so pridobili nova znanja na področju vodenja in poveljevanja v kriznih situacijah (ICS 300 in ICS 400). Med posameznimi sklopi so imeli tudi oglede objektov, kjer se osebje za vodenje usposablja, kakor tudi objektov za dejansko vodenje kriznih dogodkov.
Med drugim so obiskali:
- Denver Fire Department;
- South Metro Fire Rescue;
- State Emergency Operations Center Kolorado;
- Joint Operations Center (Nacionalne garde Kolorado);
- Disaster Management Institute of Colorado;
- Center for Simulation;
- Emergency Servis Summit in Emergency Operations Center Summit;
- West Metro Fire Rescue (Command Training Center) ;
- Emergency  Operations Center Jeffersons County.