Natisni

 

V ponedeljek 09.07.2018, je v mestni hiši Lendava, potekal sestanek na temo zagotavljanje požarne varnosti v Lendavi.
Sestanka so se udeležili : župan občine Lendava mag. Anton Balažek, predsednik ZSPG Miran Korošak , Dušan Utroša regijski poveljnik Pomurske regije ,Robet Lebar poveljnik PIGE Nafta Lendava, mag. Tibor Hebar poveljnik CZ Lendava, Gal Romeo poveljnik GPO Lendava , Ivan Kasnik poveljnik GZ Lendava , Srečko Prendl predsednik GZ Lendava , Sebastjan Gjerkeš PIGE Nafta Lendava predstavnik ZSPG , Aleš Ferletič PIGE Nafta Lendava in Suzana Hojnik dir. Nafta varovanje in požarna varnost .

Udeleženci sestanka so ugotovili, da gospodarski subjekti premalo vlagajo v zagotavljanje požarne varnosti. Industrijska gasilska enota je pomembna za nadaljnji razvoj gospodarstva.Poklicni gasilci in gasilska poveljstva opozarjajo, da so naloge pri zagotavljanju požarne varnosti vse zahtevnejša. Lendava resnično potrebuje nov center za zaščito in reševanje, potrebni pa so tudi novi organizacijski pristopi, ki jih Občina pričakuje od občinske gasilske zveze. Na koncu pa je bilo izpostavljeno, da je zelo pomembno sodelovanje med poklicnimi in prostovoljnimi gasilci.

Ustanovitev javnega zavoda je ena od možnih rešitev, če gasilska zveza ne bo kos tem nalogam. Ustanovila se je delovna komisija,ki je sestavljena iz poklicnih in prostovoljnih gasilcev, ki bo do septembra pripravila vse potrebne predloge in ugotovitve, ter o teh ugotovitvah obvestila župana.