novice
01.06.2023 je v Narodnem domu v Celju , potekala peta skupščina Združenje Slovenskih Poklicnih Gasilcev.
Na začetku skupščine je predsednik Združenja slovenskih poklicnih gasilcev Miran Korošak pozdravil vse prisotne . Skupščine so se udeležili državni sekretar na ministrstvu za obrambo g. Rudi Medved , vodja sektorja za operativo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje g. Branko Sojer , delegati skupščine, podžupanja Mestne občine Celje ga.Saša Kundih, predsednik mednarodne organizacije CTIF Milan Dubravac ,vodja izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Celje ga. Natalija Plemenitaš Fuchs , predsednik in poveljnik Gasilska zveza Celje, direktorji in poveljniki poklicnih gasilskih enot, predstavniki PGD z poklicnim jedrom in predstavniki industrijskih poklicnih gasilskih enot .
Pevski zbor PGD Ravne na Koroškem je z gasilsko himno in uvodno pesmijo odprl skupščino. Na skupščini smo pregledali preteklo leto in si zadali nove naloge .
Prav tako smo podpisali pristopno izjavo nove članice Poklicna gasilska enota Velenje in podelil spominske plakete upokojencem.
“Poklicni gasilci ste pomemben steber naše varnosti. Če nesreč že ne moremo preprečiti, lahko mnogokrat omilimo njihove posledice. Gasilci, usposobljeni in strokovno podkovani, s hitrim in učinkovitim posredovanjem delate naš vsakdan varnejši vsak trenutek. Ker poklic gasilca ni zgolj služba. Je poslanstvo, ki terja od gasilca drugačen način življenja. Terja pogum, terja čut za solidarnost,” je v svojem nagovoru povedal državni sekretar Rudi Medved.
Za odlično pogostitev pa je poskrbela restavracija Nova rajngla.