novice

Slovar slovenskega knjižnega jezika: drúžba -e ž (ȗ): skupina ljudi, ki jih družijo skupni interesi, zlasti zabava.

Točno taka skupina poklicnih gasilcev, skupaj jih je bilo za dober »gasilski bataljon«, se je 17. 3. 2022 zbrala na Cerknem, kjer je v organizaciji Združenja slovenskih poklicnih gasilcev in Centra za zaščito in reševanje Domžale potekal 21. veleslalom ZSPG.

Kljub poznemu zimskemu terminu in spomladanskih temperaturah je veleslalomska tekma odlično uspela, poklicni gasilci in dve gasilki, pa so dokazali, da se dobro znajdejo tudi med smučarskimi količki – prav vsi nastopajoči so namreč uspešno presmučali kombinacijo vseh 22 veleslalomskih vratc in tako s progo »opravili« od štarta do cilja.

Tekma sama je seveda drugotnega pomena prireditve, katero je odlično organizirala ekipa CZR Domžale. Tekmovalce je ob prevzemu štartnih številk pričakal slasten rogljiček, vsi tekmovalci so prejeli zimsko kapo ter trakove za spenjanje smuči s pomenljivim sloganom: Poklicni gasilci držimo skupaj! Da bi le držali skupaj tako močno, kot trakovi…!

Druženje in debata med poklicnimi tovariši iz gasilskih enot iz Slovenije in Hrvaške se je nadaljevalo v restavraciji Alpska Perla s toplim kosilom in mrzlim pivom. Prav videlo se je, da se zaradi korone že dolgo niso videli, zato športni komentator Gašper Bolhar – Gapi, ki je že med tekmo s hudomušnimi pripombami poskrbel za obilo smeha v ciljni areni, ni prav nič »priganjal« k razglasitvi rezultatov.

Organizator je Mateji iz GARS Jesenice in Jasmini iz ekipe SKIGasci za odločno smučanje podelil šopka rož, dekleti pa sta v zahvalo priskočili na pomoč pri podelitvi pokalov, ki so jih osvojili naslednji tekmovalci:

KATEGORIJA A:

 1. mesto ŠPILAR OTO, PGD Trbovlje-mesto s časom 32.16
 2. mesto HROVAT ROBERT, CZR Domžale s časom 34.07
 3. mesto JUTERŠEK MARE, CZR Domžale s časom 37.98

KATEGORIJA B:

 1. mesto KEJŽAR KLEMEN, GARS Jesenice s časom 33.75
 2. mesto BABIČ ALEŠ, GARS Jesenice s časom 33.88
 3. mesto KVERH ERIK, JZGRD Nova Gorica s časom 35.55

KATEGORIJA C:

 1. mesto FEDRAN MARKO, PGE Celje s časom 34.92
 2. mesto STERGAR ANŽE, CZR Domžale s časom 35.59
 3. mesto MUŽAN ANŽE, GARS Jesenice s časom 37.39

KATEGORIJA D:

 1. mesto BLAZNIK MATEVŽ, GARS Kranj s časom 34.51
 2. mesto SKOK ROK, JZGRD Nova Gorica s časom 35.75
 3. mesto SLAPAR JURE, CZR Domžale s časom 36.73

DESKARJA:

 1. mesto DORNIK KLEMEN, PGD Trbovlje-mesto s časom 49.45
 2. mesto OBLAK JERNEJ, PGE Celje s časom 52.33

Smučarji GARS Jesenice so pri ekipni razvrstitvi morali priznati premoč smučarjev – organizatorjev CZR Domžale, ki so za eno leto prevzeli primat najboljših smučarjev med poklicnimi gasilci. Direktor GARS Jesenice Robert Kejžar jim je z veseljem predal prehodni pokal z naročilom, da naj vsebino spraznijo in naslednje leto polnega prinesejo nazaj, saj bo borba za ponovno osvojitev »flaškona« neizprosna!

Sledilo je žrebanje 11-tih bogatih nagrad, ki so jih prispevali pokrovitelji 21. veleslaloma ZSPG.

Prireditev je sklenil direktor CZR Domžale Andrej Jarc s pozivom, da se bo na 22. veleslalomu ZSPG zbralo vsaj za brigado poklicnih gasilcev.

Če ne bo brigade, pa nič za to – na družabnih dogodkih poklicnih gasilcev naj se zberejo tisti, ki jih družijo skupni interesi, zlasti zabava!